GötalandsTouren 2024

GötalandsTouren är ett nytt initiativ av Borås GIF för att skapa roliga, utmanande, rättvisa och spännande tävlingstillfällen för Barn, Ungdomar och Juniorer på rullskidor. Tillsammans med kompisarna i Ulricehamns IF, Göteborgs SK och IF Hallby SOK har vi satt ihop en spännande tour för 2024. 4 deltävlingar som ska präglas av fart, fläkt och massor av idrottsglädje. På varje deltävling så samlar man poäng och totalvinnarna i respektive klass kommer ta hem totalpokalen för årets GötalandsTour. Alla får poäng på varje deltävling och kompletta regler för touren kommer publiceras här inom kort. Alla deltagare skall köra på låneskidor under tävlingsmomentet. Pölder Sport och Swenor är vår huvudsponsor för Touren och förser alla med låne rullskidor på samtliga deltävlingar. Egna rullskidor måste tas med för upp-/nedvärmning.

För att kunna hålla ihop deltagarna i sina rätta klasser har vi konsulterat SSF:s regelgrupp och vi har fått lov att göra ett undantag med klasstillhörighet här (normalt sett så byter man åldersklass den 1/7, men vi har fått lov att göra ett undantag från reglerna. Man ska redan från första deltävlingen i Ulricehamn den 1 juni tävla i den åldersklassen som man skall tävla i nästa skidvinter.

Program GötalandsTouren 2024

Lördag 1 juni. WC Ulricehamn Youth Weekend, Ulricehamns IF. Backrace klassiskt+ jaktstart skate Ulricehamns IF Skidor
Söndag 9 juni. Västkustrullen, Falkenbergs motorbana, Göteborgs SK. Tekniksprint Skate och Masstart Skate Göteborgs SK
Söndag 15 september. GIF Jakten, GM rullskidor, Borås GIF. Backrace klassiskt+ jaktstart klassiskt Borås GIF. GIF-Jakten
Söndag 20 oktober. Axamo Ring, IF Hallby SOK. Sprint Fri stil IF Hallby SOK

Anmälan via tävlingskalendern till respektive deltävling.

Hoppas vi ses på någon av deltävlingarna i sommar!

Dela detta inlägget

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Barnhemsgatan 71 • 50648 Borås • Telefon: 0768 271010 • E-post:

Powered by Honest