Borås GIF Arena

Vår anläggning finns på Knektås ca 9 km norr om Borås. Anläggningen har motionsslingor för både löpning, längdskidor och MTB ett rullskidspår på 1,3 km.  Elljusspåret lyser kvällstid fram till kl 21.00 (när skidspåren är öppna även 06.00-08.00 på morgonen). Det finns kartor uppsatta vid anläggningen som beskriver våra spår och uppmärkning av dessa.

På arenan finns också 2st padelbanor, kingplaner, basketplan, hinderbana och en inte-nudda-marken-park för de minsta. Vi har en ny asfalterad pumptrack (klar i maj 2023!), flowtrack och en Skills Area för alla MTB cyklister. Vi har en grillplats vid padelbanorna och en grillplats ovanför dammen.

Vintertid när det finns konstsnöspår har vi en spåravgift på 80 kr per dag för åkare över 20 år. Swishnr för spårbidrag skidspår: 123 216 7278. Märk betalningen ’Spåravgift’. Aktiva medlemmar i Borås GIF Knektås åker alltid gratis. Säsongskort kostar 800kr och går att köpa via vår webshop.
Aktuell spårstatus finns på skidspar.se.
Vintertid har vi också uthyrning av skidutrustning. Öppettider anslås här och via vår Facebook-sida ’Borås GIF – Knektås’.

Vi har lagt mycket tid och energi på våra MTB-slingor och är tacksamma för ett frivilligt spårbidrag. Detta är vårt swishnr för frivilligt spårbidrag MTB: 123 216 7278, Märk betalningen ’MTB spårbidrag’. Information och swishlänk finns även på anslag vid anläggningen. Alla pengar vi får in går rakt vidare till ytterligare utveckling av vårt cykelspårnät.

Spårkartor och beskrivning av spår finns nedan och i menyn för respektive idrott.

Under 2020 har vi gjort stora förändringar på vår arena med fin stöttning av Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. Detta firades stort vid vår invigning i oktober 2020. Se gärna våra filmer nedan som visar arenautvecklingen samt från invigningen.

Våren 2023 slutfördes nästa stora utvecklingsprojekt, även denna gång med Allmänna Arvsfonden och Borås Stad som fint stöttat utvecklingen. Våren 2023 byggdes en asfalterad pumptrack för MTB cyklister, kickbikes, skateboard och inlinesåkning. Dessutom byggdes innergården om till en Stak-Cykelstudio. 

Spårkartor

På Knektås finns det spår och aktiviteter för alla årstider! I bilden kan du se en översikt över våra spår för både vinter och sommar. Nedan ser du länkar till mer utförlig information för respektive diciplin samt spårkarta för löpning och övrigt.

Spårkarta MTB – Grön, blå och lila Röd, svart och orangeArenan

Spårkarta Skidor, Vinter – Blå och röd

Spårkarta Rullskidor

Spårkarta Löpning

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Knektåsvägen 37 • 50649 Borås • Telefon: 0768 271010 • E-post:

Powered by Honest