Utmärkelser

Syftet med priserna är att uppmuntra och belysa initiativ som sprider en positiv känsla och tar vår förening närmare vårt mål att vara Borås mest uppskattade idrottsförening.

Kriterier Årets Snöhjälte

Priset delas ut till den eller de personer (barn som vuxna) som i sann GIF anda bidragit till att förmedla gemenskap, glädje, motion till andra och därmed medverkat till att utveckla Borås GIF Skidor till en mötesplats för alla, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet.

Kriterier Årets Ledstjärna

Priset delas ut till den eller de personer (barn som vuxna) som i sann GIF anda bidragit till att förmedla gemenskap, glädje, motion till andra och därmed medverkat till att utveckla Borås GIF MTB till en mötesplats för alla, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet.

Juryarbete

Juryn består av de senaste vinnarna. Juryns beslut kan inte överklagas. Priset består av ett vandringspris som lämnas över tillsammans med en enkel motivering. Prisutdelning sker vid ledarfesten på hösten för Årets Ledstjärna och på skidavslutningen för Årets Snöhjälte.

ÅRETS SNÖHJÄLTE 2024

Familjen Peterson tilldelas priset som Årets Snöhjälte av förra årets vinnare Morgan Larsson. På bilden ser vi hela familjen Peterson, från vänster Jonas, Elin, Alice, Alfons och Eskil.

FAMILJEN PETERSON

Priset som årets snöhjälte delas i år av en grupp personer som på ett näst intill fulländat sätt uppfyller prisets ändamål. Verksamheterna och anläggningen som idag huserar på Borås GIF Arena i Knektås, finns således till stor del till, tack vare gruppens medlemmar. Värdet av insatserna från de enskilda pristagarnas insatser är och har av naturliga skäl varierat. Några i gruppen har betytt nästan allt och övriga har i absolut bästa GIF-anda personifierat ledorden. Tillsammans har gruppen som nu utses till årets pristagare hållit ihop och osjälviskt gjort allt och lite till, för att tillsammans med alla andra medlemmar i Borås GIF, nå vår vision om att vara Borås mest uppskattade idrottsförening.

Priset som Årets Snöhjältar 2024 tilldelas familjen Peterson från Tomasgatan

ÅRETS LEDSTJÄRNA 2023

Johan Arvidsson blir utsedd som föreningens första ’Årets Ledstjärna’ 2023.

JOHAN ARVIDSSON

”Uppdraget har inte alltid varit lätt. Att leda ett stim med småfisk kan göra en haj både trött och mätt. Men med stort hjärta, kunskap och elegans, har du tagit dig an uppgiften att leda våra yngsta barn till fantastisk balans. Vi är stolta över vår eminenta haj! Låt oss fira honom med en skål på detta partaj”

Stort tack för allt du bidragit med i vår förening och den gröna Haj-gruppen bästa Johan!

ÅRETS SNÖHJÄLTE 2023

Morgan Larsson (tv) får priset som Årets Snöhjälte 2023 av förra årets pristagare Maria Backlund i samband med skidavslutningen i mars 2023.

MORGAN LARSSON

Priset i år går till en person som lever och verkar i sann GIF-anda! Han finns alltid med i allt som sker, men ofta lite mer i bakgrunden. Ungdomarna träffar honom oftast när det vankas semlor, våfflor eller när de ska tävla och behöver en nummerlapp. Vi ledare känner honom som mannen som har järnkoll på vår ekonomi, på vår stuga och som kan ställa upp på tider då de flesta av oss har arbetstid. Han har spelat en viktig roll i de stora projekt som drivits på vår arena senaste åren och sett till att vi hållit oss inom ramarna.
Många och långa timmar läggs på siffror, måla tak, möta besökare och ofta har han gott stöd i sin fantastiska fru. Tack vare årets snöhjälte har vi full kontroll och struktur på föreningens ekonomi. Allt detta görs med ett leende och med våra medlemmars bästa i åtanke!

ÅRETS SNÖHJÄLTE 2022

Maria Backlund (tv) får priset som Årets Snöhjälte 2022 av förra årets pristagare Susanne Dahl i samband med skidavslutningen i mars 2022.

MARIA BACKLUND

Priset går i år till en person som genom sitt engagemang och driv varit engagerad i många olika delar i den pågående resan som Borås GIF står inför för att kunna bli ”Borås mest uppskattade idrotts förening”. Där har hon lagt många timmar och varit en stor del utav vår nya hemsida så att våra medlemmar , sponsorer och alla som vill komma och besöka oss lättare ska kunna hitta information kring vad som händer uppe på vår arena. Utöver detta så är hon alltid snabb på att bemöta och hjälpa till vid eventuella frågor på så väl vår hemsida, FB, Instagram som i verkliga livet. Men även genom sin kunskap och sitt engagemang som ledare att kunna se alla, oavsett ålder, nivå eller ambition och att där igenom kunna inspirera och peppa och skapa möjligheter till att hitta glädjen till motion och gemenskapen som vi vill skapa här uppe på GIF.
Priset till ”Årets Snöhjälte” går till en person som på många olika plan ser till att det finns Gemenskap, Glädje och Motion för alla ambitioner i livet.

ÅRETS SNÖHJÄLTE 2021

Susanne Dahl (tv) får priset som Årets Snöhjälte 2021 av delar juryn med Carin Serrander och Mattias Lyckelid i samband med skidavslutningen i mars 2021.

Susanne Dahl

Det är med stor glädje och mycket kärlek som vi ger priset, Årets Snöhjälte, vidare till en person som personifierar glädje, gemenskap och motion. Priset går i år till vår förenings absolut största glädjespridare. En person som med ett klingande skratt och härligt driv tar sig an alla uppgifter. Dessutom ger hon alltid ett varmt och genuint bemötande till alla besökare, både gamla som unga. Det är äkta. Det är inspirerande. Det smittar av sig. Det är Borås GIF-andan i egen hög person.

ÅRETS SNÖHJÄLTE 2019

Elin Peterson (tv) och Carin Serrander (th) som grundare av initiativet Knektås-mammorna får priset som Årets Snöhjälte 2019 i samband med skidavslutningen i mars 2021.

Knektås-mammorna

Ett initiativ som är lika naturligt och enkelt som genialt. Det är genuint. Det är välkomnande. Det är väl genomfört. Det andas 100% träningsglädje ända in på bara skinnet. Här ser vi gemenskap, glädje och motion i sin renaste och ädlaste form.
Pris utdelat till initiativtagarna Elin Peterson och Carin Serrander.

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Knektåsvägen 37 • 50649 Borås • E-post:

Powered by Honest