Hur kan jag börja i Borås GIF?

Alla är välkomna att träna med oss i Borås GIF! Våra ledord är Gemenskap/Glädje/Motion och både unga och gamla kan träna med oss. Är man under 8 år ser vi gärna att man har med sig en ansvarig vuxen på träningen. Via Nyheter, vår Facebook-sida ’Borås GIF – Knektås’ och Instagram ’boras_gif_knektas’ får man senaste informationen om veckans träningsmeny och under respektive idrott kan man läsa om våra olika träningsgrupper. 

Man är alltid välkommen att testa två gånger innan man bestämmer sig för att vara medlem och fortsätta. Vill gärna att man registrerar sig som ny medlem redan vid första tillfället men man får några veckor på sig att betala och hinner då bestämma om man vill vara med eller inte. När man betalat medlemsavgift som aktiv är man välkommen att delta på alla träningar och aktiviteter. Nedan kan du läsa om våra medlemsavgifter och hur man betalar in dessa.

Är du ny och vill bli aktiv medlem? Fyll i dina uppgifter via denna länk:
NY MEDLEM

Vad får man som medlem?

När du är medlem och har betalt aktivitetsavgift ingår fri skidåkning i våra konstsnöspår, reducerat pris på våra Padelbanor och om ni vill hyra vår klubbstuga. Ibland förekommer rabatter hos våra partners som vi informerar om i våra nyhetsbrev, via sociala medier samt i Sportadmins medlemsapp. 

Borås GIF är anslutna till flera idrottsförbund och har därigenom försäkringar för våra medlemmar. Läs mer om försäkringar här.

Borås GIF är en ideell förening med mål att skapa gemenskap, glädje, motion för alla ambitioner genom hela livet. Det finns begränsade medel att betala alla aktiviteter för alla våra medlemmar och vårt ekonomiska huvudfokus är att stötta barn, ungdomar, juniorer och unga seniorer. När det gäller tävlingsavgifter betalar föreningen startavgifter på sanktionerade distriktstävlingar och utvalda nationella tävlingar. Äldre seniorer som deltar vid sanktionerade distriktstävlingar stöds också då vi ser det som ett sätt att avdramatisera tävlande för barn/ungdomar och att främja att man kan vara aktiv hela livet. För långlopp och andra tävlingar av dyrare karaktär får den aktive stå för sin egen avgift, gäller till exempel Vasaloppet, Cykelvasan, Billingens Långlopp, Västgötaloppet etc. 
Stöd för tävlingsavgifter gäller bara aktiva medlemmar och inte stödmedlemmar.

Åtaganden för våra medlemmar

Vi har som förening valt att ha begränsat med försäljningar av lotter och liknande och det innebär att våra arrangemang är oerhört viktiga inkomstkällor för oss. Det innebär också att vi med egen handkraft sköter vår arena så långt det är möjligt för att hålla nere på våra kostnader.
Givetvis ingår det att man som förälder och aktiv ställer upp och hjälper till på våra arrangemang och arbetsdagar. En ideell förening bygger på ideella krafter och är man många som hjälper till blir det inte betungande för någon! Minst tre arrangemang eller arbetsdagar per år ska man vara med på. Våra arrangemang är kända för sina engagerade funktionärer och vi brukar har väldigt roligt tillsammans!

Vi vill ha möjlighet att publicera bilder på våra medlemmar i våra sociala medier för att visa upp våra aktiviteter i föreningen. Om du inte vill att du eller ditt barn syns här vill vi att ni kontaktar oss på .

Aktiva medlemmar

(medlemsavgift och aktivitetsavgift)

Barn (0-8) 300:-
Ungdom (9-25) 500:-
Vuxen (26-64) 800:-
Pensionär (65- ) 750:-
Hela familjen 1 800:-

Är ni flera i familjen (gäller boende på samma adress) som är aktiva inom GIF, kan ni lösa ett familjemedlemsskap. I det ingår både medlemsavgift och träningsavgift för alla i familjen. Familjemedlemskapet gäller för alla sektioner inom Borås GIF.

Stödmedlemmar (medlemsavgift)

Barn/Ungdom (0-25) 100:-
Vuxen (26-64) 300:-
Pensionär (65- ) 250:-

Det är samma avgift även om du är aktiv i flera sektioner i vår verksamhet i Borås GIF. Åldersindelningen avser det år man fyller.

Börjar man i föreningen efter den 15 september gäller halv årsavgift.

REGISTRERING & Betalning

Nytt förfarande vid betalning av medlemsavgift!

Vi har i början av 2024 introducerat ett nytt administrativt system i föreningen – Sportadmin. Information om hur betalning av medlemsavgift går till ser du i detta nyhetsinlägg

Är du ny och vill bli aktiv medlem? Fyll i dina uppgifter via denna länk:
NY MEDLEM

Klubbkläder

Vi har några olika uppsättningar klubbkläder som är skräddarsydda för våra medlemmar. För MTB så beställer vi normalt kläderna i februari för leverans under våren och för tävlingskläder skidor sker detsamma i september för leverans i november-december. Utöver det har vi en kollektion med sommarkläder och överdragskläder vinter som man kan beställa när man vill under året och de har en leveranstid på ca 2 veckor. De kläderna beställer man via Intersport och för att få våra förmånliga föreningspriser ska man vara inloggad som medlem på Intersport.

Information om när det är dags att beställa MTB-kläder och tävlingskläder för skidor kommer via informationsmail, hemsida och sociala medier.

Vi har en sida på Facebook för försäljning och efterlysning av begagnade plagg och även utrustning. Sidan heter ’Borås GIF Idrottsloppis’.

Klubbinformation

Borås GIF Knektås är en del av Borås GIF. Nedan finner du våra kontaktuppgifter.

Adress för post och fakturering:

Borås GIF
Barnhemsgatan 71
50648 Borås

Email:

Organisationsnummer:
864500-1192

Swishnummer:
Sektion Knektås: 123 216 72 78

Bankgiro:
122-8345 

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Knektåsvägen 37 • 50649 Borås • Telefon: 0768 271010 • E-post:

Powered by Honest