Fler Snöhjältar!

Så fort minusgraderna närmar sig så vaknar Messenger flödet i Snöhjältargruppen igång. Blir det så kallt som YR.no lovar? Skall vi tro mer på de blåa siffrorna hos SMHI? Vilka sätter igång kanonerna? Vem tar nattpasset? Vem säkerställer vattenpumpen? Vem flyttar kanonen? Många frågor som snabbt får sina svar och aktioner. Att tillverka snö är ett väloljat teamwork där vi hjälps åt i team om 5-6 personer som blir tilldelade olika pass de dagar då vi får minusgrader på arenan. Då blir det febril aktivitet för att så fort som möjligt kunna öppna upp ett så långt skidspår som möjligt. Vi har i dagsläget 17 snökanoner som vi kan köra samtidigt om temperaturen och vindarna är de rätta. Uppgifterna handlar om att flytta slangar, snökanoner, justera efter vindriktning, montera och demontera vattenslangar så det är uppgifter som alla klarar av att utföra. Varje pass har en Arbetsledare som är en erfaren snöhjälte så inga förkunskaper krävs.

Vi har ett gemensamt uppdrag här för att kunna erbjuda skidspår så tidigt som möjligt och därför vill vi gärna ha fler medlemmar som kan ställa upp och hjälpa till på ett snöproduktionspass i vinter. Skriv upp dina personuppgifter på filen här så kommer du bli kontaktad av någon av oss inbitna Snöhjältar. Notera också att vi har snöutbildning på arbetsdagen den 20 november.

Varmt välkommen till Snöhjältarna!

Dela detta inlägget

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Barnhemsgatan 71 • 50648 Borås • Telefon: 0768 271010 • E-post:

Powered by Honest