Borås GIF Arena

Vår anläggning finns på Knektås ca 9km norr om Borås. Anläggningen har motionsslingor för både löpning, längdskidor och MTB samt ett rullskidspår på 1,1km. Elljusspåret lyser kvällstid fram till kl 22.00 och mellan 6.00-8.00 på morgonen.  Det finns kartor uppsatta vid anläggningen som beskriver våra spår och uppmärkning av dessa.

På arenan finns också 2st padelbanor, kingplaner, basketplan, hinderbana och en inte-nudda-marken-park för de minsta. Vi har en flowtrack, pumptrack och en Skills Area för alla MTB cyklister. Vi har en grillplats vid padelbanorna och en grillplats ovanför dammen.

Vintertid när det finns konstsnöspår har vi en spåravgift på 60 kr per dag för åkare över 20 år. Swishnr för spårbidrag skidspår: 123 216 7278. Märk betalningen ’Spåravgift’. Aktiva medlemmar i Borås GIF Knektås åker alltid gratis. Säsongskort går att köpa via vår webshop.
Aktuell spårstatus finns på skidspar.se.
Vintertid har vi också uthyrning av skidutrustning. Öppettider anslås här och via vår Facebook-sida ’Borås GIF – Knektås’.

Vi har lagt mycket tid och energi på våra MTB-slingor och är tacksamma för ett frivilligt spårbidrag. Detta är vårt swishnr för frivilligt spårbidrag MTB: 123 216 7278, Märk betalningen ’MTB spårbidrag’. Information och swishlänk finns även på anslag vid anläggningen. Alla pengar vi får in går rakt vidare till ytterligare utveckling av vårt cykelspårnät.

Spårkartor och beskrivning av spår finns under respektive sektion.

Under 2020 har vi gjort stora förändringar på vår arena. Detta firades stort vid vår invigning i oktober 2020. Se gärna våra filmer nedan som visar arenautvecklingen samt från invigningen.

GIF-stugan

Vi har en klubbstuga med omklädning och dusch som är öppen fram till 21:00 genom dörren på baksidan av stugan. En storstuga med kök som är öppet i samband med evenemang och aktiviteter. Vid våra evenemang och vissa helger under skidsäsong finns det servering i stugan. Information om serveringen är öppen finns i informationsflödet på vår Facebooksida.

Det finns möjlighet att hyra vår klubbstuga. Man hyr då storstugan samt tillhörande kök. I anslutning till storstugan finns tre toaletter varav en är handikappanpassad. Om du är intresserad av att hyra stugan kontaktar du Mikael Engström tel. 0768-271010.

Spårkartor

På Knektås finns det spår och aktiviteter för alla årstider! I bilden kan du se en översikt över våra spår för både vinter och sommar. Nedan ser du länkar till mer utförlig information för respektive diciplin samt spårkarta för löpning och övrigt.

Spårkarta MTB – Grön, blå och lila Röd, svart och orangeArenan

Spårkarta Skidor, Vinter – Blå och röd

Spårkarta Rullskidor

Spårkarta Löpning

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Knektåsvägen 37 • 50649 Borås • Telefon: 0768 271010 • E-post: info@borasgif.se